Valikko Sulje

Talkoohengessä varoja hajuerottelukoirille

Ladies Kennel Clubin iloinen talkooväki onnistuneen hyväntekeväisyysnäyttelyn jälkeen.
Kuva: LKC

Pääkaupunkiseudulla toimiva muutamien kymmenien naisjäsenten luotsaama Ladies Kennel Club ry LKC järjestää joka toinen vuosi varainkeräystä koiratapahtumien merkeissä.
Tänä vuonna yhdistys järjesti koiranäyttelytapahtuman Helsingin Messukeskuksessa Lapsimessuilla 22.-23.4.2017, siihen osallistui kahtena päivän aikana satoja innokkaita harrastajia pentuineen ja aikuisine koirineen.

– Lahjoituskohteemme tänä vuonna on Wise Nose Suomen hajuerottelu ry, kertoo Anne Eriksson Ladies Kennel Clubista. Wise Nose -Suomen hajuerottelu ry on koirien hajuerottelukoulutukseen ja -työskentelyyn erikoistunut yhdistys.

– Tänä vuonna lahjoittamamme summa on huomattava, sen voimme sanoa, vaikka kaikki laskut eivät ole vielä kotiutuneet, sanoo LKC rahastonhoitaja Anne Sinisalo.

Hyväntekeväisyys on Ladies Kennel Clubin toiminta-ajatus. LKC on jo kerännyt varoja hyväntekeväisyyteen jo lähes 80.000 EUR joka toinen vuosi järjestämällään ryhmänäyttelyllä. Ensimmäinen virallinen näyttely järjestettiin vuonna 1987 ja vuosi 2017 onkin näyttelyn 30-juhlavuosi.

– Uskomme, että kohteemme saa lahjoituksen turvin lisäpontta ja mahdollisuuksia koirien nenätyöskentelyn opettamisen vauhdittamiseen tässä tärkeässä asiassa, Anne Eriksson sanoo.
Ilman vapaaehtoisia talkooväkeä tällaiset tapahtumat eivät onnistu. Talkooväkeä oli omistaja jäsenistä sekä jäsenten perheenjäsenistä näyttelyn eri tehtävissä ihan vaan kahvin ja sämpylän voimalla, Erkisson kehuu. Viikonlopun aikana näyttelyssä toiminut eläinlääkäri Taina Haarahiltunen lahjoitti oman eläinlääkäripalkkionsa Sairaalaklovneille.

Hyväntekeväisyyskohteet ovat vaihdelleet, mutta ovat aina tarkkaan mietittyjä. Lähes poikkeuksetta kohteisiin on liittynyt koira. Kohteina ovat olleet mm. Tullin huumekoirakoulu, Etsijäkoirat ry, Koirat kasvatus-ja kuntoutustyössä ry ja viimeksi Avustajakoira ry.

-Tuula Uitto