Valikko Sulje

Kaverin kanssa kotona ja metsässä

Toppe jaksaa leikkiä Lakun kanssa

Lakun kotiutuminen oli helppoa, kun kotona odotti koirakaveri. Vanha lapinkoiraherra Toppe on ottanut hyvin nuoren uroksen vastaan. Vaikka Laku herran hermoja koitteleekin kiitettävästi, yhdessä tehdään kaikki, eikä ole epäselvää, kenellä talon herruus vielä ainakin on. On sääli, että suurin osa koirista elää yksin, ilman lajin mukaista laumakaveria. Niin helpolta ja mukavalta meidän maalaiskoirien elämä näyttää. Yksi haastehan siinä on, kahta koiraa ei voi yhtä aikaa kouluttaa. Mutta toisaalta vanha herra opettaa tapoja nuoremmalle, vai oletteko ennen tavannut vahtivaa labradorinnoutajaa? Osaako teidän labbikset avata ovia? No ne taidot siirtyvät pikkuhiljaa Lakulle.

Lakun ja Topen retket syysmetsässä ovat ihan parhaita hetkiä

Kyllähän liian osaavat koirat tuovat lisämausteita arkeen. Olen herännyt yöllä siihen, että ulkoa kuuluu kuinka koirat haukkuvat. Ehdin jo unen pöppörössä moittia naapurit, kun huomasin, että äänet kuulostivat aika tutuilta. Mitä ihmettä, Laku siellä haukku vanhaherra Topen kanssa sydämensä kyllyydestä. Ja kello oli? Kaksi yöllä. Ei muuta kuin yöpuku päällä alas ja ulos. Sinne olikin helppo siirtyä, kun terassin ovi oli sepposen selällään. Koiria komentamaan sisälle, jonne ne muutaman tunnin supikoira ja jänis haukuntatuokion jälkeen tulivat ihan kiltisti. Aamulla oli mukava tavata postilaatikolla naapureita, kun heitä oli pitänyt koirakonsertti hereillä koko aamuyön.

Nyt homma menee niin, että Laku haukahtaa varmuuden vuoksi ja Toppe jatkaa, kun vanha herra ei enää kuule, niin hän haukkuu varmuuden vuoksi. Vielä Laku häviää Topelle koonsa puolesta, muttei kauaa. Meidän musta Lakumme voi kasvaa yli 50 cm korkuiseksi, sillä kuten alla olevassa lainauksessa todetaan;
” Kolmea eri väriä edustava (keltainen, musta ja ruskea) labradori on suhteellisen suurikokoinen koira aikuisena, urosten säkäkorkeus on keskimäärin 56-57 cm ja narttujen 54-56 cm. Henkinen kehitys on hidasta, kuten monen muunkin suurikokoisen koirarodun, ja urokset saattavat olla aikuisia vasta 3-4-vuotiaina. Toisaalta koira säilyy vanhuuteensa saakka oppimiskykyisenä ja saattaa intoutua seniori-ikäisenäkin uusista asioista”. 

Pentumaisia tapoja riittää siis vielä jonkin vuoden ajan. Laiskalle en labradoria suosittelisi, sillä tämä rotu pitää liikkeellä. Ei ole päivää, ettei käytäisi lähimetsässä katsomassa, mitä sinne kuuluu.

Tuula & Laku