Valikko Sulje

Lakulaiffia Lahdesta

Olen pystykorvaihminen, vannoutunut sellainen. Kunnes…

Elämääni tuli mies ja koira viisi vuotta sitten. Miehellä oli koira labradorinnoutaja Jokeri eli tuttavallisesti Jokke. Jokke oli jo vanhapoika ja suhtautu minuun ja lapinkoira Toppeen arvioivalla tarkkuudella ensimmäiset kuukaudet. Koiranpojat laumautuivat nopeasti, minua Jokeri katsoi epäillen, ihan kuten minä Jokeria. Kunnes tanssin tutun discobiisin tahtiin keittiössä ruokaa laittaessani, sain tanssiin kaverin; Jokerin ja silloin ymmärsin, mistä tässä lurppakorvien luvatussa rodussa on kysymys.

Se ei ehkä ole penaalin terävin kynä, paras metsästäjä tai vahti, mutta se on sosiaalisesti taitavin koira(rotu), jonka olen tavannut. Miten tämä liittyy LAKUBLOGIIN? Juuri, kun pääsin Jokerin huumoritajuisen ja sydämellisen luonteen sisälle. Juuri, kun elämä asettui lurppakorvaiseen uomiinsa, Jokeri oli ehtinytkin arvokkaaseen 15 vuoden ikään. Me jouduimme luopumaan siitä, jotta hän sai arvokkaan lopun. Jokeri lähti lähes vuosi sitten taivastielle ilman kärsimystä. Ikävä on!

Kuinkas sitten kävikään. Samalta kasvattajalta saimme kuin saimmekin hankittua pennun. Ja niin perheeseemme tuli Laku, energinen elämäniloinen, touhukas, sydämellinen pikku riiviö. Laku oli 8 viikkoinen tullessaan meille ja jo silloin rohkea, pelkäämätön ja täynnä tarmoa. Minun oli pakko tutustua rodun sielunelämään ja ominaisuuksiin tarkemmin. Tämän pennun vauhdissa ei muuten pysy.

Rotumääritelmässä sanotaan: Luonteeltaan labradorinnoutaja on ystävällinen, lapsirakas, iloinen ja uskollinen, toisin sanoen mukava seura- ja perhekoira. Labradorit ovat aktiivisia ja toiminnanhaluisia koiria, jotka ovat onnellisimmillaan vedessä ja ulkona työskennellessään. Labradorinnoutaja on helppohoitoinen koirarotu, joka yleensä syö mitä vaan. Ruokinnan kanssa tuleekin olla tarkkana paitsi kasvuaikana myös aikuisena, ettei ylipainoa pääse kertymään. Turkinhoito on äärimmäisen yksinkertaista, vain harjaus ja pesu tarvittaessa.

Kyllä, kyllä tuo kaikki pitää paikansa, mutta niin pitää kyllä kovin kovin moni muukin asia. Ja niistä asioista saatte lukea lisää tulevina viikkoina.

Tervetuloa matkaan Laku laiffia Lahdesta

Tuula & Laku